subtitle workshop

Težave, vprašanja vse kar je z računalniki povazeno naj tukaj najde svoj prostor
User avatar
Asiagroup
Advanced Member
Posts: 128
Joined: Wed Jun 10, 2009 5:07 pm
Contact:

Post by Asiagroup » Fri Aug 10, 2012 11:33 pm

Domnevam, da imaš na računalniku naložene ali winows 7 ali windows visto, zato imaš to težavico.

Kakorkoli že v iskalnik vpiši DirectVobSub, da ti najde to zadevo, ikona je zelena puščica. Najbolje, da si bližnjico do tega ustvariš kar na namizju.

Zdaj pa klikni na ikono in odprlo se ti bo okence. Klikni na jeziček "General", kjer se na dnu nahaja predel "Loading", kjer izbereš opcijo "Do not load". Zdaj pa še samo shrani in ponovno poskusi zagnat film v SWorkshopu.

Vedi, da če želiš, da se ti podnapisi prikazujejo v ostalih predvajalnikih, je potem jih treba spet vklopiti, zato sem tudi svetoval, da se bližnjica ustvari na namizju.

V primeru, da ti še vedno ne deluje, pa verjetno nimaš vključene opcije predvajanja t. i. "raw videa". Če ti po prejšnjem postopku zadeva še vedno ne dela, je pa najbolje, da napišeš, katere codece oz. codec pack uporabljaš.

IKE
Member
Posts: 12
Joined: Sun Jan 04, 2004 2:59 am

Post by IKE » Tue Aug 14, 2012 9:46 pm

Hvala za odgovore, žal pa mi niso pomagali. Zakaj ne ...

Vpisal sem DirectVobSub v iskalnik in dal bližnjico na namizje vendar mi ne odpre nobenega okenca ... skratka se prav nič ne zgodi. Opcija predvajanja je vključena ...

Sem pa opazil še eno stvar, ki je zelo čudna. Kadar naložim podnapise in ne uporabljam celozaslonskega načina mi prikazuje vse filme, le da ti nimajo zvoka. Ko preklopim na celozaslonski način mi film zgine ( črn ekran ) podnapisi pa se normalno prikazujejo. Če sliko zmanjšam prav tako ni več slike. Ob ponovnem zagonu SW pa spet vse dela.

Kodeke imam K-Lite-Codec-Pack-660-Mega. Glede kodekov ne bi smel biti problem saj mi vsi filmi delajo v BS Playerju brez problemov v celozaslonskem ali zmanjšanem pogledu in tudi zvok je OK. Vse se ujema.

Mogoče še kakšna ideja ali predlog !?

Hvala.

User avatar
srce
Advanced Member
Posts: 665
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:18 pm

Post by srce » Wed Aug 15, 2012 10:03 am

[quote="IKE"]Kodeke imam K-Lite-Codec-Pack-660-Mega.[/quote]

Deinstaliraj Codec Pack in instaliraj samo KLIK in probaj, če dela.

User avatar
Asiagroup
Advanced Member
Posts: 128
Joined: Wed Jun 10, 2009 5:07 pm
Contact:

Post by Asiagroup » Wed Aug 15, 2012 12:17 pm

IKE wrote:Hvala za odgovore, žal pa mi niso pomagali. Zakaj ne ...

Vpisal sem DirectVobSub v iskalnik in dal bližnjico na namizje vendar mi ne odpre nobenega okenca ... skratka se prav nič ne zgodi. Opcija predvajanja je vključena ...

Sem pa opazil še eno stvar, ki je zelo čudna. Kadar naložim podnapise in ne uporabljam celozaslonskega načina mi prikazuje vse filme, le da ti nimajo zvoka. Ko preklopim na celozaslonski način mi film zgine ( črn ekran ) podnapisi pa se normalno prikazujejo. Če sliko zmanjšam prav tako ni več slike. Ob ponovnem zagonu SW pa spet vse dela.

Kodeke imam K-Lite-Codec-Pack-660-Mega. Glede kodekov ne bi smel biti problem saj mi vsi filmi delajo v BS Playerju brez problemov v celozaslonskem ali zmanjšanem pogledu in tudi zvok je OK. Vse se ujema.

Mogoče še kakšna ideja ali predlog !?

Hvala.
Preden deinstaliraš codec pack, poskusi še s tem:

Start --> Programi --> K-Lite Codec Pack --> Configuration --> ffdshow video decoder

Tukaj pa greš na: Codecs --> Raw video (če je "disabled", izberi "All supported" in klikni na "Apply")

Sedaj preveri, če dela v SW, drugače pa resno poskusi z odstranitvijo codeca.

Aja, pa še prepričaj se, isto v K-Lite mapi, da je v Haali Media Splitterju izključen Autoload VS Filter. To preveriš pod Compatibility --> Autoload VS Filter --> Value mora biti "No", če je "Yes" potem tu spremeni v "No"

Post Reply