Letnja "Blockbuster" filmska revija

Ovde se piše novosti
Post Reply
User avatar
slaksm
Editor
Posts: 739
Joined: Sat Aug 11, 2007 8:16 pm

Letnja "Blockbuster" filmska revija

Post by slaksm » Sat Jun 08, 2013 7:05 pm

Prva letnja revija filmskih hitova "Blockbuster" održaće se ovog leta od 14. do 19. juna u Centru "Sava" u Beogradu i istovremeno u Novom Sadu u "Areni Cineplex" i u Nišu u bioskopu "Vilin grad".

[cap=left,]
B_a9a73e83dc.jpg
[/cap]Na reviji, publici će se premijerno predstaviti naslovi koji će obeležiti letnju filmsku sezonu 2013. godine, pre svega filmovi holivudske produkcije, ali i najzanimljivija ostvarenja nezavisne evropske i svetske kinematografije. Reviju otvara komedija "Mlađi referenti" ("The Internship") s Ovenom Vilsonom i Vinsom Vonom u glavnim ulogama. Na programu je i novi film Breda Pita - "Svetski rat Z" ("World War Z"), kao i novo ostvarenje reditelja Stivena Soderberga - psihološki triler "Neželjeno dejstvo" ("Side Effects") s Runi Mara, Čeningom Tejtumom, Džadom Louom i Ketrin Zita Džouns u glavnim ulogama.

Biće prikazani i španski filmovi "Slučajni ljubavnici" ("Los amantes pasajeros") i "Vatrena trka" ("Combustion"), novi film Hale Beri - "Poziv" ("The Call"), krimi drama s elementima trilera "Samo Bog prašta" ("Only God Forgives") s Rajanom Gozlingom u glavnoj ulozi, a gledaćemo i Sandru Bulok i Melisu Mekarti u filmu "Žestoke devojke" ("The Heat"). Romantične duše pronaći će ljubavne teme u filmovima "Prva godina braka" ("I Give It a Year") i "Lice ljubavi" ("The Look of Love"), a za ljubitelje akcije tu je film "Vajolet i Dejzi" ("Violet & Daisy"). Za kraj revije publici će biti predstavljena prava filmska poslastica - remasterizovani blokbaster i dobitnik četiri Oskara, film "Kleopatra" s Elizabet Tejlor i Ričardom Bartonom u glavnim ulogama, prvi put posle svetske premijere u Kanu.

Sa 12 filmskih ostvarenja letnja revija filmskih hitova "Blockbuster" biće svojevrsni presek onoga što je premijerno prikazano neposredno pre revije i najaviće ono što tek stiže u bioskope u toku leta. Vizuelni identitet prvog letnjeg festivala filmova inspirisan je samim odlaskom u bioskop i onim što nas asocira na uživanje pred bioskopskim platnom.

Osim na blagajnama dvorana u kojima se održava revija, u Beogradu se ulaznice prodaju i u odabranim "Greenet" kafeterijama. Cene karata za letnju reviju filmskih hitova kreću se od 200 do 450 dinara.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply