Poster for Memoirs of a Geisha (2005).

Информации за филмот

Наслов Memoirs of a Geisha (2005)
Вид Филм

Податоци за преводот

ID cJME
Создадено 04.9.2008 11:54:19
Учесник WalkerGirl
Јазик Македонски
Слики во секунда N/A


User votes

No votes

User reports

Poor subtitle quality. 0
File is not a subtitle! 0
Wrong movie or episode entry. 0
Wrong language. 0
Wrong release. 0
Garbled text (strange characters, like rectangles and such). 0

Releases

Contributions

Учесник Role Share
WalkerGirl Преведувач 100.0%

Subtitles preview

Име на фајлот
Memoirs of a Geisha
Име
memoirs of a geisha
Content preview
# Почеток Крај Metadata Lines
1 00:03:27.207 00:03:29.038
 1. Танака-сан!
2 00:03:31.511 00:03:33.035
 1. Танака-сан!
3 00:03:43.223 00:03:46.659
 1. Приказна како мојата никогаш не би
 2. требало да се раскаже.
4 00:03:49.128 00:03:52.962
 1. ...зашто мојот свет e забаранет,
 2. премногу чувствителен...
5 00:03:54.133 00:03:58.729
 1. ...и без своите тајни,
 2. не може да опстане.
6 00:04:1.808 00:04:6.006
 1. Не сум родена да
 2. бидам гејша...
7 00:04:6.246 00:04:8.771
 1. ...но со оглед на се што се
 2. случуваше во мојот чуден живот...
8 00:04:9.015 00:04:12.075
 1. ...и таму ме
 2. одведе судбината.
9 00:04:17.390 00:04:20.518
 1. Прва дознав дека мајка ми
 2. се разболе...
10 00:04:20.760 00:04:24.526
 1. ...кога татко ми,
 2. сите риби ги фрли во морето.
11 00:04:26.099 00:04:29.068
 1. Таа ноќ бевме гладни...
12 00:04:29.302 00:04:32.999
 1. ...за да ја сфатиме - празнината,
 2. така ни рече.
13 00:04:36.009 00:04:40.469
 1. Мајка ми секогаш велеше дека
 2. мојата сестра Сатсу е како дрво.
14 00:04:40.713 00:04:44.149
 1. Толку цврсто приземјена,
 2. поврзана со земјата како корените на дрвото.
15 00:04:44.717 00:04:47.550
 1. За мене велеше дека,
 2. сум како вода...

Статистики

Number of downloads 548
Number of units 1K
Number of lines 1K
Number of lines per unit 1.53
Number of characters 39K
Number of characters per line 19.85

Нема коментари